Die gedroomde indian summer laat nog even op zich wachten, maar laat het niet aan je hart komen! Een fris glaasje roséwijn zorgt meteen voor een portie summervibes. Vijf tips om optimaal te genieten.
Een roséwijn serveer je (net als een witte wijn) fris gekoeld. Een temperatuur tussen 10 en 12 graden is ideaal en laat het fruitige karakter goed tot haar recht komen. Hoe zoeter de wijn, hoe kouder je hem serveert.
Overdrijven is nooit goed. Schenk je roséwijn niet ijskoud, want zo gaat het delicate aroma verloren en domineren de zuren.
Tekent het zonnetje present? Schenk je wijnglas dan niet te vol. Zo warmt de wijn minder snel op en geniet je meer.
Hoe ouder, hoe beter? Niet bij roséwijnen. Kies bij rosé voor een recente wijnoogst.
Voor een lekkere fles rosé hoef je– zeker in vergelijking met rode wijn – geen groot budget neer te tellen. Niet omdat er minder vakkennis is een roséfles zit, wel omdat het om jonge wijnen gaat. Voor 10 à 12 euro kom je al heerlijke exemplaren tegen!
PS: Wist je dat roséwijn technisch gezien een rode wijn is? Rosé wordt namelijk van blauwe druiven gemaakt. Bij roséwijn blijven de druivenschillen minder lang in het sap dan bij rode wijn, en het is precies die blootstelling die voor de rode kleur zorgt. Hoe langer dat duurt, hoe roder de kleur.
Zin gekregen in een heerlijke rosé? Ontdek onze Rosé Lovers: 6 pareltjes voor rosé-liefhebbers die op ontdekking willen gaan, van Süd Tirol naar Puglia, met mooie omwegen door Piemonte, Veneto, de Marche en Campania. Enjoy!
Cantina Privata gebruikt cookies om je websitebezoek zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Meer informatie over cookies.
Accepteer