Zon, goed gezelschap en een fles lekkere bubbels: hét recept voor een fantastische zomerdag. Bubbels zijn altijd een goed idee, maar na die lange lockdownperiode smaken ze dubbel ze goed. Vier de zomer én de vrijheid met ons Bollicine-pakket. Het bevat 6 parelende Italiaanse topwijnen.
Ontdek onze 6 beste tips voor het serveren van je bubbels:
Koel de fles nooit in de diepvries
Vriestemperaturen zijn bijzonder agressief en tasten de smaak van de wijn aan. Stop je fles dus niet snel-snel in de vriezer, maar laat ze in de koelkast op temperatuur komen. Na drie à vier uur heeft de wijn de perfecte temperatuur (tussen 4 en 9 graden) bereikt. Leg je fles altijd plat om temperatuurverschillen in de fles te vermijden.
Ijsemmer bij tijdsnood
Moet het toch snel gaan? Gebruik dan een ijsemmer. Vul de emmer voor een derde met ijs en giet er vervolgens water bij. Zo koel je de hele fles (en niet enkel de bodem) en is de wijn op een halfuurtje op temperatuur. Nog niet snel genoeg? Voeg een paar scheppen grof zout toe aan het ijswater om het koelproces te versnellen.
Serveer je bubbels in een flûte of tulpvormig glas
In een glas met een breder middenstuk komen de aroma’s en smaken van de wijn optimaal tot hun recht.
Draai met de kurk, niet met de fles
Een fles bubbels elegant openen doe je door de fles stil te houden terwijl je de kurk eruitdraait. Niet omgekeerd dus. Hou de kurk goed vast om wegschieten te vermijden.
Neem het glas vast bij de steel
Dat oogt niet alleen eleganter, het zorgt er ook voor dat de bubbels lekker fris blijven. In de hand warmt het glas (én en de wijn) al snel op.
Metalen champagnekurk
Een restje over? Met een afsluitbare dop geniet je een dag langer van je bubbels. Opgelet: stop geen lepel in de fles om de bubbels te behouden. Dat trucje werkt niet.
Cantina Privata gebruikt cookies om je websitebezoek zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Meer informatie over cookies.
Accepteer